Dinamo și-a aflat adversarul la baraj. Federația a anunțat și datele disputări ”dublelor”

Astăzi s-a încheiat competiția în liga secundă și Dinamo și-a aflat oficial adversarul de la baraj.

Rezultatul de etapa trecută dintre Universitatea Cluj și Hermannstadt a făcut drept aproape imposibilă misiunea clujenilor de a promova în Liga I, acolo de unde au retrogradat în 2015. Pentru a prinde pe ultima sută de metri, erau necesare două condiții, U Cluj să învingă în deplasare pe Chiajna, în vreme ce Hermannstadt trebuia să piardă pe teren propriu cu CSA.

Meciurile s-au disputat de la aceeași oră. Așa cum era de așteptat, la Mediaș a fost un stadion plin, care aștepta revenirea echipei din Sibiu în primul eșalon. La fel de așteptat era și faptul că cei de la CSA, fără nicio șansă la promovare, să trimită mai multe rezerve, neavând niciun fel de motivație, dar nici interes să ajute pe U Cluj.

Hermannstadt-CSA s-a încheiat cu scorul de 0-0, sibienii sărbătoresc, iar Universitatea Cluj pierde cu Chiajna.

Astfel, Dinamo o va întâlni pe Universitatea Cluj la baraj. Mâine se va trage la sorți pentru a stabili locurile de disputare ale partidelor tur și retur. Este păcat că s-a ajuns aici, dar este un duel de totul sau nimic pentru formația noastră și suntem condamnați să îi învingem în dublă manșă.

Comunicat oficial FRF cu privire la baraj

Astăzi, 15 mai, s-a jucat ultima etapă din cadrul play-off-ului din Liga 2.

Petrolul își adjudecă și trofeul de campioană după ce, în etapa precedentă, a obținut matematic promovarea directă în primal ligă.

Programul etapei a 10-a din play-off

Unirea Slobozia – ACS Petrolul 52 0-0

Concordia Chiajna – Universitatea Cluj 1-0

FC Hermannstadt – CSA Steaua 0-0

Clasament play-off

  1. ACS Petrolul 52 63p.
  2. FC Hermannstadt 61p.
  3. FC Universitatea Cluj 57p.
  4. CSA Steaua 50p.
  5. Concordia Chiajna 44p.
  6. Unirea Slobozia 41p.

Luni, 16 mai, începând cu ora 12:00, la sediul Federației Române de Fotbal, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea gazdelor meciului din manșa tur a barajului pentru promovarea/menținerea în Liga 1.

Echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1

Cele 4 formații ce se vor întâlni în meciurile de baraj sunt:

  • AFC Chindia Târgoviște (Locul 7 – play-out liga 1)
  • SC Dinamo 1948 (Locul 8 – play-out liga 1)
  • FC Universitatea Cluj (Locul 3 – playoff liga 2)
  • Concordia Chiajna (Locul 5 – play-off liga 2)

Meciurile din manșa tur se vor disputa pe 22 mai, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 29 mai.

Lasă un răspuns