DDB, o nouă infuzie de capital în club: ”Noi mai avem soluții!”

Dinamo trece prin momente delicate din punct de vedere financiar și programul Doar Dinamo București este singura entitate care asigură sprijin.

Chiar dacă, acționarul majoritar, pe numele său, Dorin Șerdean face ”chefuri” prin trusturile de presă, sărbătorind o victorie MINCINOASĂ. Suporterii dinamoviști din programul socios ”Doar Dinamo București” au anunțat un nou virament în coturile clubului.

Administratorul judiciar a lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a anunțat că DDB a efectuat o plată importantă:

”Noi mai avem soluții. Chiar și dacă am pierde, mai sunt anumite soluții. Inclusiv azi, DDB a virat o sumă importantă de bani. Cred că lucrurile vor merge înainte. Nu a fost niciun moment ușor. Sunt doar momente care fac vâlvă, dar în fiecare zi a fost o luptă de supraviețuire. Oamenii de bunăcredința au dat bani, oamenii de mai puțină bunăcredință s-au luptat să o bage în faliment, dar eu cred că acest brand nu va dispărea”, a declarat Zăvăleanu la Digi Sport.

Potrivit informațiilor Radio Dinamo 1948 confirmate și de noi, este vorba despre o sumă de 400.000 de RON și se fac eforturi ca până la finalul anului să se mai facă o plata importantă, astfel încât clubul să aibă zero datorii curente până la finalul lunii decembrie. O nouă dovadă de susținere efectivă, nu vorbe, nu promisiuni, nu minciuni ordinare, doar dovadă de iubire!

Răzvan Zăvăleanu: ”Așteptăm să vedem motivarea hotărârii judecătorului sindic”. Ce ar urma după motivare

”Vestea nu a fost deloc așteptată, și nu doar de mine, ci și de sutele de mii de suporteri dinamoviști. Nu e un capăt de țară pentru că, așa cum noi vom face apel acum, dacă am fi câștigat, și cealaltă parte ar fi făcut apel. Oricum am fi așteptat rezultatul apelului pentru a avea o hotărâre definitivă.

Este evident că cel mai bine era să nu existe contestații. Când nu sunt contestații, nu se aduc tot felul de probleme reale sau nu în fața judecătorului. Aceste contestații au obstrucționat posibilitatea de a vota această modificare de plan.

Orice soluție este luată în calcul. Pentru noi, să stăm la o masă, a fost o variantă mai bună decât a ne duela în sala de judecată. Nu am luat o asemenea decizie, dar este posibil să se întâmple și acest lucru.

Șansele nu știu să spun le procentual, dar se întâmplă în multe cazuri să fie întoarse hotărârile. Nu putem specula, dar credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea hotărârii judecătorului sindic și în funcție de aceasta vom reacționa. Daca s-a greșit undeva, putem îndrepta, dar la dosar există o expertiză. Cred eu că acea era linia care trebuia urmată, dar trebuie să vedem, poate ne-a scăpat ceva.

Scopul legii insolvenței este unul dublu, salvarea companiei și plata drepturilor creditorilor. Previziunile economice pe care le faci sunt subiective. Judecătorii nu se pronunță de viabilitatea unui plan. Doar creditorii care votează pot spune dacă este rezonabil sau nu. Judecătorii se pronunță pe legalitate.

Noi aveam un plan votat, a fost atacat procesul. Pe parte de legalitate, am avut câștig de cauză. Pe parte de tabel de creditori, am avut din nou câștig de cauză. Aceste două lucruri ne-au făcut să credem că vom avea câștig de cauză și pe ideea planului de reorganizare.

Noi mai avem soluții. Chiar și dacă am pierde, mai sunt anumite soluții. Inclusiv azi, DDB a virat o sumă importantă de bani. Cred că lucrurile vor merge înainte. Nu a fost niciun moment ușor. Sunt doar momente care fac vâlvă, dar în fiecare zi a fost o luptă de supraviețuire. Oamenii de bunăcredința au dat bani, oamenii de mai puțină bunăcredință s-au luptat să o bage în faliment, dar eu cred că acest brand nu va dispărea.

Azi vedem ce deține domnul Șerdean, vreo minus opt milioane. Dacă pentru o datorie mare vrea bani, nu mi se pare logic. Noi i-am solicitat domnului Șerdean să vină cu bani în calitatea sa de acționar. Această calitate nu înseamnă doar drepturi. Avem zeci de salariați care așteaptă să ducă pâine la familie în fiecare zi.

Lucrurile nu pot fi lăsate așa pe ideea că poate găsim un investitor. Dacă era o companie pe zero, puteam discuta de un transfer pe active contra unei sume de bani. Aici se vinde o gaură neagră, vorbim de ideea de Dinamo, de istoria echipei, nu vorbim de lucruri palpabile. Aici se mizează pe sentimentele suporterilor și se încearcă să se obțină niște bani.

Este adevărat (n.red. dacă apropiați ai lui Dan Șucu vor să investească la Dinamo), dar lucrurile stau în felul următor. Dacă vrei Dinamo, trebuie să lupți în orice moment, nu să aștepți ca lucrurile să se rezolve. Nu mi se pare în regulă să nu vii să susții, dacă vrei să te implici la Dinamo”, a transmis Răzvan Zăvăleanu la emisiunea Digi Sport.

Decizia Tribunalului București în cazul planului de reorganizare de la Dinamo

”Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului în condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată.

Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București.

În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ&PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022″, se arată în documentul emis de instanță.

Astfel, clubul nostru are la dispoziție o nouă cale de atac, însă situația pare doar că se tărăgănează, iar dacă după motivarea hotărârii și finalizarea unui eventual apel care ar da același verdict, un alt plan de reorganizare ar trebui creat. Dacă se va întâmpla asta, întreaga procedură ar trebui reluată, adică noul plan ar urma din nou să fie votat de Adunarea Creditorilor și apoi, trimis către judecătorul sindic pentru aprobare.

CITESTE SI:

Video I Nicu Negru, mesaj către suporteri, înaintea duelului cu Veszprem

Avancronică I Dinamo București – Telekom Veszprem

Răzvan Zăvăleanu: ”Așteptăm să vedem motivarea hotărârii judecătorului sindic”. Ce ar urma după motivare

3 gânduri despre &8222;DDB, o nouă infuzie de capital în club: ”Noi mai avem soluții!”&8221;

Lasă un răspuns