Video I Răzvan Zăvăleanu, despre ședința avută cu noul acționariat de la Dinamo: ”După atâtea eșecuri cu acționarii, îmi doresc ca lucrurile să funcționeze”

Dinamo a început un nou capitol. ”Câinii” au fost preluați de către Red&White, companie controlată de Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu.

Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar (n.r. 72,27%) de acțiuni pe care îl deținea la Dinamo, companiei Red&White 2022 Management SRL, pentru suma de 500.000 de euro. În plus, Red&White a preluat și cele 8% din acțiunile deținute de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”.

În cadrul emisiunii ”Sinteza zilei” de la Radio Dinamo1948, Răzvan Zăvăleanu a discutat despre ultimele evenimente de la Dinamo, venirea noilor acționari.

Administratorul judiciar al clubului a spus că a luat deja legătura cu Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, alături de care a discutat și în cadrul unei ședințe ieri.

”După atâtea eșecuri cu actionarii, cu ultimii doi (Cortacero si Serdean), evident ca toți care își doresc binele lui Dinamo, îmi doresc ca lucrurile să funcționeze, cei care au făcut un efort să cumpere acțiunile, să ducă clubul acolo unde este locul. Vedem ce este de făcut în viitorul apropiat. Sunt plin de speranța, clubul a fost într-o perioadă rea din punct de vedere al acționariatului, vorbesc despre acționarul majoritar. Dar până la urmă, eu sper că această schimbare să meargă acolo unde ne dorim cu toții.

Am discutat la telefon, ne-am întâlnit și am avut o discuție de câteva ore, ne-au prezentat perspectiva dânșilor. Sunt tot felul de necunoscute, o mulțime de alternative, sper că planul pe care îl propun să funcționeze”, a spus Zăvăleanu.

O problemă a vechiului plan o reprezintă conversia creanțelor în acțiuni, dacă se merge pe această variantă, Red&White Management ar putea rămâne fără acțiuni, dacă se dă o decizie favorabilă în instanță. Răzvan Zăvăleanu spune că nu ar fi trebuit să fie o problemă.

”Eu nu am fost parte a contractului de vânzare cumpărare a acțiunilor, dar pot să spun ce aș fi făcut. M-aș fi asigurat că oricare ar fi fost situația, dacă se merge pe apel sau plan nou, eu m-aș fi asigurat să rămân cu acțiunile. Cât a existat o înțelegere între PCH și noul acționar în care s-au vândut acțiuni, putea fi o înțelegere în condițiile în care trece planul, PCH să cedeze acțiunile către noul acționar, deci nu văd niciun fel de problemă.

Nici planul, nici licențierea, nu au o legătură directă astăzi cu soarta echipei, presiunea cea mai mare nu este cea mai mare, este presiunea banilor. De oriunde ar veni banii, sunt bineveniți. Nu trebuie făcută o legătură foarte mare cu aceste termene. Nu știu de ce teoria că propunerea unui plan ar permite o finanțare mai rapidă. Astăzi, se iau în considerare și discutăm acest lucru cu noii acționari, se iau în considerare ambele variante.

Au fost multe momente de cumpănă, nu curg milioane de euro, dar astăzi premisele sunt mult mai bune decât au fost în tot cursul procedurii de insolvență din 28 iunie. Oricare ar fi situația, nu ne găsim într-o situație mai grea din punct de vedere al acționariatului. Dacă planul lor va fi pus în aplicare, vom fi fericiți la final. Trebuie să fim atenți, să avem o doză de reținere, nu trebuie să ne hazardăm că totul s-a rezolvat, dar trebui să fim optimiști. Dacă vom fi optimist, vom transmite mesajul pozitiv către echipa, către club, lucrurile nu pot sta decât bine”, a transmis administratorul judiciar a lui Dinamo, prin intermediul prietenilor noștri de la Radio Dinamo1948.

După respingerea planului de reorganizare, în această iarnă, au fost mai multe declarații în contradictoriu între Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob. Administratorul judiciar a lui Dinamo, a spus că ambii au depășit acel episod tensionat.

”Vlad Iacob nu are rele intenții față de Dinamo, eu cred că lucrurile s-au reglat din acea perioadă, a trebuit să explic cum stă treaba, colaborăm, el este zi de zi pe baricade, nu sunt aici problemele lui Dinamo. Ai amintit despre segregare. Sunt 3 echipe, sunt mai multe asociații de suporteri, schisma dintre acționari. Instituțional, ne facem treaba cum trebuie să o facem în slujba lui Dinamo.

Planul de reorganizare a fost creat că Dinamo are nevoie de acționari care să suporte financiar provocările clubului, nu era Dorin Serdean. Nu a fost vorba de nume, de entitate, de răzbunări, a fost vorba de ceva obiectiv. Suporterii erau singurii care dădeau bani, aveam acționar majoritar care se putea opune la multe decizii, deși nu dădea bani, era normal ca planul de reorganizare să meargă spre cei care dădeau bani”, a mai spus Zăvăleanu.

CITESTE SI:

DDB, un nou record în campania ”Om la Om”!

Detalii despre bilete la meciul cu CSC Șelimbăr

Dusan Uhrin își cere banii. Răspunsul lui Răzvan Zăvăleanu

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Video I Răzvan Zăvăleanu, despre ședința avută cu noul acționariat de la Dinamo: ”După atâtea eșecuri cu acționarii, îmi doresc ca lucrurile să funcționeze”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s