Cornel Dinu pune tunurile pe Edi Iordănescu: ”Mi se pare de neacceptat!”

Cornel Dinu a analizat prestația tricolorilor din România – Belarus 2-1. “Mister” a avut câțiva remarcați, dar și un mesaj dur pentru Edi Iordănescu, pe care l-a acuzat naționala s-a retras în repriza a doua a meciului de pe Arena Națională.

Fostul mare antrenor din Ștefan cel Mare a fost convins de prima repriză a tricolorilor, dar nu a înțeles de ce Edi Iordănescu a ales ca echipa să se retragă în ultima jumătate de oră.

“Sunt două imagini total diferite. În primul rând, am întâlnit o echipă care nu mai înseamnă nimic din ceea ce însemna încrâncenarea Rusiei Albe în a se lupta cu bolșevicii după 1917.

O echipă care nu mai are nimic nici din acel Dinamo Minsk, că mi-am adus aminte de lupta pe care am avut-o cu ei în sferturile Cupei Campionilor Europeni, cu echipa aceea care pe atunci era campioana marii Uniuni Sovietice…

Ce pot să spun? O primă repriză în care diferența de valoare s-a văzut clar, Belarusul nu mai are nimic din Rusia Albă de care aminteam înainte.

Am avut un 4-0 clar la ocazii, după care, după minutul 50, oarecum surprinzător, dar poate explicabil, ne-am retras și i-am invitat în atac pe acești jucători care evoluează la unele echipe care nu înseamnă nimic în fotbalul nostru, nu întâmplător au ajuns unde-au ajuns în fotbalul european.

Bielorușii au atacat atât cât puteau, cu mijloacele pe care le-au avut.

După un 4-0 normal la ocazii în primele 45 de minute, ne-a trezit cu un 5-2 (n.r. – raportul ocaziilor), dar și cu o fază discutabilă, din care se putea naște un penalty pentru bieloruși.

Mie mi s-a părut că ceva a fost, ceva apropiat de circumstanțe de penalty, dar să respectăm judecata arbitrilor și pe cea a celor de la VAR”, a punctat Cornel Dinu pentru gsp.

Alibec, Stanciu, Burcă și Drăgușin au fost remarcații lui Dinu, care se bucură că cei doi stoperi au confirmat. Asta pentru că “Mister” nu îl vede pe Chiricheș o soluție la națională. Acesta s-a accidentat în partida jucată de Cremonese cu Sassuolo și nu a putut onora convocarea pentru dubla cu Andorra și Belarus.

“Schimbările n-au confirmat sub nicio formă, probabil că Edi a încercat să aducă un plus ofensiv. Deocamdată, spun că reprezintă un câștig Alibec, care e în plină formă, dar și Stanciu într-o oarecare măsură, plus Burcă, în zona defensivă.

Drăgușin e și el un câștig. Inspirația lui Burcă de a pune acel picior (n.r. – faza de la golul secund al României) ne-a adus o victorie care, până la urmă, e meritată, dar cred că era normal să fie mult mai clară dacă aveam bucuria de a juca și după minutul 55.
Ce alt cuplu să mai fie în defensivă? A mai fost încercat eșecul de jucător care e în Italia de ani buni, Chiricheș, dar care e mai mult rezervă.

S-a încercat într-o oarecare măsură și cu Nedelcearu, s-a încercat și cu alte formule, dar cred că aceasta e cea mai apropiată formulă de ceea ce poate oferi fotbalul românesc.

Adică Drăgușin, care joacă în Italia și se vede că joacă acolo, și Burcă, cel care are un plasament mai bun, deși e un jucător mai lent. Sunt un cuplu superior față de ceea ce am mai văzut până acum în echipa națională”, a mai spus Dinu.

Pentru România urmează primul test important din această campanie, pe 16 iunie, în Kosovo.

Clasamentul Grupei I:

Elveția – 6 puncte
România – 6 puncte
Kosovo – 2 puncte
Andorra – 1 puncte
Israel – 1 punct
Belarus – 0 puncte

CITESTE SI:

Concluziile lui Mircea Rednic după succesul obținut de România cu Belarus. ”Trei puncte importante”. Pe cine a remarcat ”Puriul”

Avancronică I THW Kiel – Dinamo București

Edward Iordănescu a prins curaj după victoria cu Belarus: „Trebuie să trecem la următorul nivel”. Ce nemulțumire are după succesul de pe Arena Națională

4 gânduri despre &8222;Cornel Dinu pune tunurile pe Edi Iordănescu: ”Mi se pare de neacceptat!”&8221;

  1. Dle C.Dinu,ați spus de mult, degeaba,ce ați realizat că antrenor! NIMIC! Vă amețea Dobrin pina nu știați cum vă cheamă și l-ați îndepărtat de la națională 1970! Rușine și liniște,la virsta dvs e bună!

Lasă un răspuns