Regretul lui Ionuț Lupescu: ”Nu a fost ceva concret”

Ionuț Lupescu (53 de ani), fost mare fotbalist la Dinamo, a vorbit despre clubul său de suflet.

Dinamovist convins, Lupescu regretă că nu a lucrat niciodată la formația din Ștefan cel Mare. Fostul fotbalist a făcut dezvăluri tari despre echipa sa favorită.

Ionuț Lupescu a câștigat trei titluri de campion cu Dinamo ca jucător, dar nu a apucat s-o facă și ca oficial. La Playsport, fostul fotbalist a vorbit și despre programul DDB, cel cu care suporterii au reușit salvarea clubului.

”Fotbalul românesc nu este pregătit, avem societăți șubrede, vezi cluburi care joacă în cupe europene, au luat trofee, apoi intră în insolvență. Sunt atâtea exemple, ca Urziceni, CFR Cluj, nu mai zicem de alții. Toate cluburile de la noi sunt șubrede, la fel ca și clubul nostru, la care ținem cu toții.

În plus nu cred că ar fi bine nici pentru mine, pentru că la cum îi cunosc pe cei de la FRF, răzbunători, mai mult rău aș face unui club, decât bine. Eu de la Dinamo nu am primit nicio ofertă, din 2001, de când am plecat.

Nici pe timpul lui Badea, de fapt el este și acum, din păcate, nici pe timpul lui Negoiță, niciodată nu a fost ceva concret. Cu DDB, au venit Elias și cu Tararache, când au demarat programul, am fost printre primii care au aderat. Sunt în continuare cu sufletul acolo, dar nu mi-a plăcut un lucru carre l-a făcut Elias și m-am oprit.

Ei m-au rugat să fiu președintele acestui program, le-am zis că sunt la UEFA, nu puteam să mă desprind. Eu le-am spus că trebuie dedicație mare, transparență, exact ce a lipsit. Eu l-am recomandat pe Marius Niculae și au decis să fie Cristi Hîldan, dar care a fost doar cu numele”, a spus Ionuț Lupescu în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la Playsport, ”Dinamo 7/9”.

Ionuț Lupescu este liber de contract în acest moment și oferă servicii de consultanță. Dinamovistul nu are exclude varianta să revină în fotbal.

Ionuț Lupescu, pe numele său real Ioan Angelo Lupescu, s-a născut pe 9 decembrie 1968, în București, și este un fost fotbalist care a evoluat pentru naționala a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990 și 1994. După retragere, Ionuț Lupescu a antrenat echipele FCM Bacău și AS SR Brașov, dar după un scurt timp, în 2005, a renunțat și a fost numit directorul general al Federației Române de Fotbal (FRF). Între 2012 și 2018, Ionuț Lupescu a ocupat funcția de șef al Comisiei Tehnice a UEFA.

În 2008, Ionuț Lupescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru calificarea la turneul final din Campionatul European și pentru rezultatele obținute în preliminarii. Lupescu este fiul marelui fotbalist Nicolae Lupescu, care a jucat în naționala României la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, în 1970. Ionuț Lupescu a jucat 74 de meciuri pentru națională și a marcat șase goluri. De-a lungul carierei, Lupescu a evoluat pentru echipele Dinamo București, Leverkusen, Gladbach, Bursaspor și Al-Hilal FC.

CITESTE SI:

FRF eroare de programare

FIFPRO cere retrogradarea directă a echipelor care intră în insolvență: ”Nu vor avea dreptul de a participa în competițiile profesioniste”

Marius Niculae: ”Primul meu meci pe care l-am văzut de aici”

3 gânduri despre &8222;Regretul lui Ionuț Lupescu: ”Nu a fost ceva concret”&8221;

Lasă un răspuns