Înot I Dinamo pregătește readucerea în sport a lui Robert Glință

Robert Glință, înotătorul dinamovist în vârstă de 25 de ani, a lua la jumătatea lunii ianuarie, decizia de a se retrage din sportul de performanță.

Înotătorul a mărturisit că ”resursele sale sunt epuizate”, motiv pentru care a ales să facă un pas în spate de la înotul profesionist.

Ionuț Popa, președintele celui mai galonat club de sport din România, le-a dat o veste uriașă fanilor înotului. Oficialul alb-roșilor încearcă readucerea lui Robert Glință din nou în sportul de performanță.

”Avem infrastructura forte bună din punct ce vedere al natației. Înainte de a veni în România, Walter Bologniani a vrut să vadă infrastructura. A spus că sunt doar unul sau două cluburi în Italia care se pot compara cu Dinamo.

Nu m-a surprins. Nu mă așteptam, dar anticipam. Este normal. El a început performanța, Robert, așa cum a spus și David Popovici, primul autograf pe care l-a dat Robert a fost pentru David Popovici.

Dar cred că ține foarte mult și de managementul înconjurator. Dar când Robert a performat și a mers pe o direcție, nu știm cum a fost ajutat sau nu. În schimb, a apărut David Popovici, a explodat și știm cum este ajutat. Este posibil să fi apărut și o discrepanță pe tema asta.

Are niște rezultate foarte bune și este mai bine să te retragi când simți că ai un declin al performanțelor. Acum, ideea noastră ar fi să reușim să îl convingem prin intermediul lui Walter. Ar fi ceva UAU! Ține de Robert, pot să vă spun că la nivel de club era plătit la același nivel cu David Popovici. Am ținut că totul să fie corect, erau amândoi copiii noștri. Nu cred că a fost frustrare.

Noi știm, în fiecare zi, din păcate în România există acest pricipiu cu venicul. Dă-mi și mie doi lei, că uite cât are. Noi am ajuns să ne comparăm, în loc să ne vedem de performanțele fiecăruia sau să încercăm să avem o negociere individuală prin care să ne asumăm niște obiective. Trebuie să fim foarte atenți”, a declarat președintele lui CS Dinamo, Ionuț Popa în cadrul emisiuni dedicate suporterilor dinamoviști de la PlaySport, ”Dinamo 7/9”.

Cum a salvat David Popovici o bază de pregătire din Ștefan cel Mare

Ionuț Popa a mai dezvăluit că bazinul Dinamo ar fi trebuit să devină patinoar, dar că efectul venirii lui David Popovici în club a salvat baza de pregătire. Mai mult, bazinul exterior va fi modernizat.

”Referitor la bazinul exterior, am avut mai multe idei cu privire la transformarea lui într-o altă bază sportivă. Ne-am gândit prima dată la un patinoar, dar am renunțat la idee. Acum, odată cu David Popovici, cu superboomul care a fost din punct de vedere al imaginii natației.. orice copil își dorește să fie David Popovici. Am făcut o expertiză prin care să vedem dacă putem să acoperim bazinul, cu un acoperiș retractabil.

Acel parc trebuie cuantificat, să răspundă nevoilor sportive actuale, dar și să producă niște bani, să se finanțeze. Vedeți că apar frustrări și comparații, că de ce investim într-o echipă și nu în spitale. Nu trebuie să comparăm că am construit o echipă și nu o școală.

Eu spun că bani sunt și nu cred că Statul român nu poate susține finanțarea de noi școli, eu cred că Statul român duce lipsa de specialiști. Sunt prea puțini oameni cu experiență pe care îi avem”, a mai spus președintele Clubului Sportiv Dinamo.

Anunțul făcut de Robert Glință

”A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional.Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne pentru totdeauna.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei a jucat un rol uriaș și a lăsat o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința.

Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă.

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, a anunțat Robert Glință pe Facebook.

Născut pe 18 aprilie 1997, la Pitești, Robert Glință (1.85 metri și 75 de kg) a câștigat mai multe medalii de-a lungul carierei, el fiind alături de David Popovici cei mai cunoscuți înotători români peste hotare.

CM Abu Dhabi 2021 – bronz la 100m spate (bazin scurt, 25m)

CE Budapesta 2020 – aur la 100m spate

CE Glasgow 2018 – argint la 50m spate

CE Budapesta 2020 – argint la 50m spate

CE Kazan 2021 – argint 100m spate (bazin scurt)

CE Kazan 2021 – bronz 50m spate (bazin scurt)

CE Glasgow 2019 – bronz la 100m spate (bazin scurt)

CE Copenhaga 2017 – bronz la 100m spate (bazin scurt)

De asemenea, Glință mai are în CV o medalie de aur în proba de 100m spate din cadrul CM de juniori de la Singapore, din 2015.

CITESTE SI:

Cosmin Matei, noi scuze după retrogradarea lui Dinamo: ”Nu am pregătit ceva”

CS Păulești, noi măsuri aspre după gestul lui Valentin Lazăr din amicalul cu Dinamo: ”Mi-a făcut comuna de râs!”

Ionuţ Negoiţă cu gândul la Dinamo: ”Nu regret că am dat clubul spaniolilor”. Două condiții pentru a reveni la Dinamo

4 gânduri despre &8222;Înot I Dinamo pregătește readucerea în sport a lui Robert Glință&8221;

Lasă un răspuns