Planul lui Vlad Iacob, dat peste cap: ”Nu este implicată în finanțare”

Dinamo și-a revenit din punct de vedere sportiv și este implicată în lupta pentru play-off în Liga 2, din punct de vedere financiar, clubul întâmpină probleme serioase.

Administratorul special din Ștefan cel Mare, Vlad Iacob a anunțat că Dinamo are nevoie de 1,5 milioane de euro până la 30 aprilie pentru a lua licența. Oficialul clubului vrea să atragă investitori pentru a finanța clubul, în cazul în care noul plan de reorganizare este aprobat, iar una dintre companiile care îl puteau ajuta pe Iacob era SAI Certinvest SA.

”Certinvest este o companie specializată în piața de capital care organizează constituirea unui fond de investiții. Adună investitori, îi pune într-o companie care este creată special și în care investitorii vin cu banii, cu un anumit obiectiv. În cazul de față, Dinamo.

S-au făcut pași în acest sens. Există investitori. Ce trebuie să știe lumea este că nu vorbesc doar de unul sau doi. Ar urma să se strânga o sumă pentru câțiva ani de funcționare la Dinamo, de ieșire din insolvență și revenirea în prima ligă.

Aceștia sunt pregătiți să aloce sume de bani pentru Dinamo. Ei ar urma să vină în momentul în care avem stabilitate juridică. Atunci intră banii”, a spus politicianul Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, pentru playsport.

Totuși, pentru moment, se pare că planul dorit de Vlad Iacob pentru salvarea lui Dinamo a fost sistat, așa cum au anunțat reprezentanții companiei, SAI Certinvest SA.

”Societatea SAI Certinvest SA nu este implicată în finanțarea sau intenția de finanțare a echipei de fotbal SC Dinamo 1948 SA”, au transmis prin intermediul gsp.ro.

Vlad Iacob a refuzat să comenteze anunțul companiei, SAI Certinvest SA: ”Nu vreau sa comentez subiectul. Sper să găsim o soluție pentru club cât mai curând. Avem nevoie de asta”.

Dorin Iacob, dezvăluie pașii pe care Dinamo trebuie să-i urmeze în viitorul apropiat

Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a vorbit din postura de consilier al fiului său, despre toate evenimentele care s-au petrecut în ultimele luni la echipă (n.r. planul de reorganizare depus de RTZ pe 21 septembrie, respingerea planului, relația dintre Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob, implicarea lui Andrei Nicolescu la Dinamo).

Dorin Iacob a explicat pașii pe care clubul dorește să-i urmeze în viitorul apropiat, necesitatea unui nou plan de reorganizare modificat, a vorbit despre posibili investitori, dar și despre eventualitatea implicarării CS Dinamo la SC Dinamo 1948 SA.

”În cazul de față, apelul pentru o sentință dată, pe care tu ai pierdut-o, este obligatoriu. Nu făcea domnul Zăvăleanu apel, ar fi făcut Badea sau Șerdean. Însă, acest proces durează. Are viața lui și calea lui. Juridic vorbind, cu planul de reorganizare respins, nu a câștigat nimeni.

Asta pe de-o parte. Pe de altă parte, dacă ar fi trecut planul, ar fi fost bun. De asemenea, legat de acest apel, expertiza pe care o dau mulți specialiști este că are șanse foarte mici să treacă. Parcursul apelului poate fi lung și ne poate duce undeva spre aprilie.

Este un proces de lungă durată care se poate complica foarte mult. Judecătoarea de la instanță poate spune că se abține, că nu mai stă în acest dosar, ținând cont că s-a mai pronunțat o dată și că l-a respins. În acest timp, Dinamo este o companie cu datorii de zece milioane de euro înregistrate, din care opt milioane la masa credală, care nu poate fi finanțată.

(n.r. refacerea planului de reorganizare) Dar trebuie un plan care să conțină elementele minimum necesare și solide în așa fel încât să nu ne mai trezim cu contestații care să țină. Contestații vor fi, evident, dar planul trebuie să fie solid. Trebuie, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, să obținem acel haircut care să reducă masa credală la la 1,5 milioane de euro”, a declarat Dorin Iacob pentru playsport.ro.

Dorin Iacob a vorbit și despre investitorii de la Certinvest: ”Ca să înțeleagă lumea, aceștia sunt pregătiți să aloce sume de bani pentru Dinamo, pentru o companie care ar urma să fie gestionată de specialiști. Dar, în același timp, nu vor fi patroni. Nu va mai fi ca pe vremuri, cu Badea, Borcea, Turcu și alții.

Este un fond de investiții impersonal: unii vin cu banii, alții fac management-ul. Ipotetic, dacă ar fi cinci investitori interesați, n-ar însemna cinci patroni. Ei ar urma să vină în momentul în care avem acel haircut, în momentul în care avem stabilitate juridică. Atunci intră banii. Totul depinde de aceste două aspecte.

Investitorii cu care am discutat și care sunt, momentan, în stand-by, cât or mai sta, vin să investească la Dinamo. Acest brand nu poate fi împărțit în două. Vorbim de Dinamo cu secția de handbal, cu Popovici, dar și cu fotbalul. Ca entități, sunt separate, dar brand-ul acesta trebuie să fie unificat. Investitorii vor ca CS Dinamo să le fie partener în interiorul clubului, să aibă acțiuni. De asemenea, investitorii doresc și ca DDB-ul să aibă acțiuni semnificative.

Certinvest este o companie specializată în piața de capital care organizează constituirea unui fond de investiții. Adună investitori, îi pune într-o companie care este creată special și în care investitorii vin cu banii, cu un anumit obiectiv. În cazul de față, Dinamo. S-au făcut pași în acest sens. Există investitori”, a mai spus Dorin Iacob.

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Ion Țiriac, declarație stupefiantă despre demolarea stadionului Dinamo

România, foarte aproape de a pierde un tânăr fotbalist: ”Trebuie să ţinem cont de un element foarte important”

Deian Sorescu revine în România. Problemele care au dus la plecarea de la Rakow la doar un an după semnarea contractului

3 gânduri despre &8222;Planul lui Vlad Iacob, dat peste cap: ”Nu este implicată în finanțare”&8221;

Lasă un răspuns